Demà Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil de ‘la Manada’, es reincorporarà al cos policíac. D’aquesta manera recuperarà el sou base, però de moment no li assignaran cap destí. Anteriorment, l’exèrcit espanyol ja havia aixecat la suspensió d’un altre membre de ‘la Manada’, Alfonso Jesús Cabezuelo.

El Ministeri de Defensa espanyol ha justificat la decisió adduint a un ‘imperatiu legal’. El guàrdia civil romandrà sense destí fins que no hi hagi cap sentència ferma. Tant Guerrero com Cabezuelo han estat condemnats a nou anys de presó per l’Audiència de Navarra per haver violat una noia al Sant Fermí del 2016.

A més, Guerrero també fou condemnat per furt lleu, perquè va robar el mòbil de la víctima després de l’agressió. Per això el tribunal li va imposar una multa de quinze euros diaris durant dos mesos. Recentment ha aparegut als mitjans perquè es va personar en una comissaria de la policia espanyola a Sevilla per a renovar el passaport, tot i que les mesures cautelars li impedeixen anar a l’estranger.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb