La consellera d’Habitatge, Infraestructures i Obres Públiques María José Salvador ha reclamat la convocatòria de la reunió del grup de treball amb el coordinador del Corredor Mediterrani, Juan Barios. Salvador ha recordat que, des de la primera reunió a València el passat mes de juny, el grup de treball no ha mantingut cap reunió ni s’ha aportat cap informació sobre l’evolució de les obres. La consellera ha fet aquesta petició durant la reunió del Fòrum valencià pel Corredor Mediterrani, que la Generalitat celebra de manera periòdica amb agents socials i econòmics i ha posat en valor aquestes reunions ‘situant aquesta infraestructura en el centre de la nostra reivindicació’.

María José Salvador ha criticat que el TGV a Castelló sigui un dels ‘escassos avenços’ i ha lamentat que s’hagi fet ‘tard i malament, en lloc de posar en marxa un veritable tram del Corredor Mediterrani el que s’ha posat en marxa és un nou tren radial que no contempla cap avanç en velocitat i que està acumulant nombroses incidències i retards’.

‘Tenim la necessitat imperiosa de canviar radicalment la situació que patim els valencians, no podem seguir discriminats, hem de rebre un tracte just i aconseguir millorar les nostres infraestructures i serveis’, ha dit Salvador, que ha fet un balanç de les dades de licitació. Ha exposat que, amb l’actual govern, ‘la inversió de la Generalitat és superior al 40% de tota la inversió que es fa per als valencians, mentre que la de l’estat espanyol es queda en un 30%’.

La responsable d’Obres Públiques ha matisat que, si es fa una comparativa estatal, el govern valencià realitza una inversió global de més del 9%, ‘a prop del que representa el pes de la població i renda que tenim els valencians, enfront de l’administració central que es queda en al voltant del 5%, la meitat del que ens correspon’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]