El govern valencià ha presentat al monestir de Santa Maria de Valldigna el nou Consell Social de les Llengües, el primer òrgan assessor en matèria lingüística de la Generalitat, adscrit a la Conselleria d’Educació mitjançant la Direcció General de Política Lingüística. El Consell és format per representants de la societat civil i institucional i hi conviuen diferents llengües, més enllà del català i del castellà. L’acte s’ha fet coincidir amb els 35 anys de l’aprovació de la llei d’ús i ensenyament del valencià (LUEV).

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han presidit l’acte i han destacat que era un dia important per a les llengües, atès que les 35 mesures que s’han proposat en aquesta primera assemblea són un impuls, ara que es commemora l’aprovació i execució de la LUEV. Puig ha dit que des del 1983 i, sobretot, durant els tres anys i mig de govern del Botànic, s’havia fet un avançament substancial en l’aplicació de la LUEV, però ha recordat que encara hi havia molts espais on avançar.

El president ha destacat els avenços en el terreny de l’ensenyament: ‘És evident que, des de la nostra visió, tots els xiquets i ciutadans han de saber moure’s perfectament en les dues llengües oficials i al mateix temps en l’anglès i també en altres llengües, per això, en aquest Consell participen altres institucions de llengües no pròpies de la Comunitat Valenciana com és el cas de l’anglès, el francès i l’alemany.’

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb