El govern publica el balanç dels eixos principals de les dues legislatures d’Artur Mas

VilaWeb
ACN
03.08.2015 - 19:54
Actualització: 03.08.2015 - 22:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern ha publicat un balanç de les dues legislatures del president de la Generalitat, Artur Mas, el mateix dia de la signatura del decret de convocatòria de les eleccions del 27 de setembre. El balanç inclou tres documents, en un dels quals l’executiu analitza l’evolució de Catalunya del 2010 al 2015 sobre quinze grans qüestions, com ara les dades de l’ocupació i l’atur, i l’evolució de dades econòmiques: exportacions, turisme, inversió estrangera… També fa un repàs de les principals polítiques a àmbits com ara l’ensenyament, la cultura, la sanitat o les polítiques socials.

Els documents de balanç fets públics pel govern són ‘Aixecar Catalunya. 15 temes de país. 2010-2015‘, ‘Aixecar Catalunya. Balanç de legislatura‘ i un recull del compliment del Pla de govern. En aquest balanç, l’executiu destaca programes impulsats durant aquests anys com ara el Pla d’atenció a la cronicitat en l’àmbit de la salut, l’opció de l’FP Dual a l’ensenyament, l’impost sobre els pisos buits de les entitats financeres o l’aprovació de les taxes d’operadores d’Internet per al foment de l’audiovisual.

Entre més dades, el govern assegura que, des del 2013, l’ocupació ‘acumula set trimestres de creixement i l’atur, vuit de reducció’. L’atur, segons l’executiu, ha registrat ‘vint-i-quatre mesos seguits de reducció interanual’. També remarca els ‘rècords’ amb les dades d’exportacions o el turisme. A més, destaca que ‘Catalunya va ser la regió de l’Europa continental que va crear més llocs de treball per projecte d’inversió estrangera’.

En l’àmbit social, l’executiu recorda que les partides socials ‘han arribat al 71,2% del pressupost’ els anys 2014 i 2015, o que la Generalitat aporta el 83% del finançament públic de la Llei de dependència en comparació amb el 17% de l’estat espanyol.

Quant a l’administració, el document recorda que l’executiu s’ha col·locat en primera posició a Espanya en transparència segons l’ONG Transparència Internacional, la Llei de simplificació de l’activitat administrativa o les lleis òmnibus.

El document també recull que en el període 2010-2015 s’han tancat acords amb més agents, com ara el Pacte per a la Infància a Catalunya, l’Acord pel Diàleg Social Permanent, el Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addicions, el Pla de Suport al Tercer Sector, o el Pla de lluita contra la pobresa i per la inclusió social 2015-2016.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes