Barcelona (ACN).- Les empreses sorgides d’universitats, amb base científica, tenen temps fins el 31 d’octubre vinent per demanar els ajuts de la fase ‘Mercat’ del programa indústria del Coneixement, que té com a objectiu afavorir la creació d’aquest tipus d’empreses. L’ajut consisteix en una aval pel 80% del risc viu dels préstecs participatius i en total, disposa d’un fons de 2 MEUR per a uns 20 projectes que rebran entre 50.000 i 200.000 euros. Així, l’Institut Català de Finances (ICF) aportarà 2 euros de crèdit per cada euro d’inversió privada que hagi aconseguit el projecte. Amb aquesta fase, es completa la implantació d’aquest programa que preveu la mobilització de fons de 30 milions d’euros en 5 anys.

El Govern ha obert la tercera línia d’ajuts prevista al programa Indústria del Coneixement i dirigida a les empreses sorgides de les universitats i grups de recerca i per tant, de base científica. Són ajuts que tenen com a objectiu afavorir el desenvolupament de noves empreses i consistents en la prestació de l’aval per al 80% del risc viu dels préstecs participatius atorgats a aquestes empreses, perquè s’introdueixin al mercat els seus resultats de recerca.

Així, l’Institut Català de Finances (ICF) garanteix préstecs participatius de 2 milions d’euros a través dels quals es finançaran uns 20 projectes. Les aportacions per nova empresa oscil·laran entre els 50.000 i els 200.000 euros, en règim de conversió pública i provada. Per cada euro aportat per inversos privats, l’ICF n’aportarà fins a dos de crèdit. Les empreses beneficiàries hauran de donar compliment al pla de negoci presentat en un termini màxim de 5 anys.

Amb aquesta tercera línia d’ajuts, es completa la posada en marxa del programa Indústria del Coneixement que vol impulsar ”la creació i consolidació d’un ecosistema empresarial nou”, segons ha destacat el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, amb ”alt valor afegit i intensiu en coneixement”. En les dues primeres fases es van seleccionar 24 projectes en la fase ‘Llavor, que van rebre ajuts per un import de 25.000 euros per fer els primers preprototips, i 9 projectes en la fase ‘Producte’, amb ajuts de fins a 150.000 euros que s’havien de destinar a la creació del prototip.

El programa Indústria del Coneixement s’emmarca en l’estratègia del Govern per transferir la tecnologia i el coneixement al sector empresarial i preveu la mobilització de fons de 30 milions d’euros en 5 anys.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.