vot electronic

El govern portarà a terme una primera experiència de vot electrònic en les eleccions sindicals a l’administració de la Generalitat que se celebren demà. En una mesa electoral a la seu del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, 249 electors tindran la possibilitat de votar a través d’un ordinador, d’una tauleta o des del seu propi mòbil.

Prèviament, han rebut un correu electrònic amb les instruccions necessàries per obtenir la contrasenya que els permetrà fer efectiu el vot amb garanties de privacitat i seguretat. En aquestes eleccions sindicals, s’escolliran 155 representants a cinc juntes de personal de l’Administració de la Generalitat i estan cridats a votar 27.684 treballadors públics.

Es tracta d’una experiència pionera en l’àmbit de l’administració, impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb l’objectiu d’estendre la cultura del vot electrònic en les eleccions dels representats dels treballadors i treballadores, tal i com es recull al pla de govern.

En paral·lel, el departament que encapçala Jordi Puigneró segueix tramitant el decret per implantar el vot electrònic com a mètode de vot a les futures eleccions sindicals i la resta de conteses electorals en el si de l’administració. El vot electrònic és més eficient perquè permet estalviar recursos, especialment en l’àmbit logístic (material de papereria, meses electorals físiques, reserva d’espais físics, personal de gestió i d’intervenció, etc.) amb plenes garanties de transparència i seguretat.

La revolució digital que capgira el concepte de l’estat i de la sobirania

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb