El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, presentarà aquest dimarts en el Consell Executiu del Govern un decret llei que pretén evitar l’intrusisme en el sector del taxi, i que preveu, entre altres mesures, una moratòria de dos anys en la transmissió de llicències de vehicles de lloguer amb conductor (coneguts com a VTC), així com la creació d’un règim sancionador.

En roda de premsa aquest dilluns després d’una reunió del Consell del Taxi, Rull ha explicat que les autoritzacions de VTC que s’atorguin a Catalunya no es podran vendre fins dos anys després d’obtenir-les, la qual cosa pretén evitar l’especulació, ja que ha concretat que en aquest moment hi ha 3.000 llicències pendents de resolució judicial, de les quals 800 pertanyen a una mateixa empresa.

El conseller ha detallat que presentarà aquest dimarts el decret llei, que després de ser aprovat pel Govern, entrarà en vigor al moment en què es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i ha justificat que han optat pel decret llei per la urgència que suposa el fet que hi hagi tal quantitat de llicències pendents d’atorgar, la qual cosa pot succeir en un període curt de temps, i davant la ‘lentitud i passivitat’ del Govern central.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]