El govern espanyol ha decidit de recórrer la llei aprovada dilluns pel parlament per a regular les corrides de toros i evitar-ne el maltractament i la mort. El secretari d’estat espanyol de Cultura, Fernando Benzo, s’ha reunit aquest dimarts a Madrid amb la consellera de Cultura de les Illes, Fanny Tur, i li ha comunicat la decisió de recórrer contra la norma al Tribunal Constitucional espanyol.

Benzo ha dit a Tur que el govern espanyol considerava que la llei vulnerava la constitució espanyola perquè envaïa competències de l’administració estatal. A més, li ha dit que les corts espanyoles van aprovar, fa quatre anys, la llei que regula la tauromàquia com a patrimoni cultural ‘de tots els espanyols’. Igualment, li ha traslladat que, l’octubre del 2016, el Constitucional va sentenciar que era competència de l’administració estatal garantir la conservació i promoció de la tauromàquia com a patrimoni cultural.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]