La delegació del govern espanyol a Catalunya ha fixat en un 90% els serveis mínims per a la vaga parcial dels vigilants dels filtres de seguretat de l’aeroport del Prat, que ha de començar demà, ‘amb l’objectiu de garantir el funcionament dels serveis essencials’ en ple període estival i coincidint amb un increment ‘considerable’ del nombre d’usuaris.

Segons l’executiu espanyol, aquest percentatge s’haurà d’aplicar en tots els períodes establerts en les protestes dels treballadors, en tots els torns a la T1 i T2, ja que amb un percentatge inferior ‘podrien veure’s afectats greument altres drets fonamentals, especialment els de la llibertat de circulació’. La resolució està signada pel delegat accidental del govern espanyol a Catalunya, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, i ja ha estat comunicada a les parts.

La decisió dels treballadors
Els treballadors d’EULEN endureixen la protesta a l’aeroport del Prat i faran vaga indefinida de vint-i-quatre hores. De moment, encara no hi ha data per al començament de la protesta, per això els treballadors mantenen les aturades parcials per a divendres, diumenge i dilluns. La decisió s’ha pres amb el suport del 90% dels treballadors.

El comitè de vaga ha denunciat les condicions de feina dels treballadors i ha criticat que EULEN no tingui prou personal format a l’aeroport per a garantir el servei de control. A més, han exigit a Aena que no es desentengui del conflicte, que ha arribat a ocasionar cues eternes a l’aeroport.

Ahir, les companyies aèries van emetre un comunicat en què demanaven una resolució ràpida del conflicte, que ja ha deixat un miler de passatgers a terra.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]