El govern destinarà 10 milions d’euros a les famílies vulnerables amb fills en quarantena

  • La Generalitat reclama a la Moncloa que activi les baixes temporals per a totes les famílies amb fills confinats, tinguin o no la covid-19

VilaWeb
Redacció
03.09.2020 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat ha exigit al govern espanyol que activi les baixes temporals pels pares que tinguin fills en quarantena, encara que no s’hagin infectat de la covid-19. El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, ha recordat que els permisos són competència estatal i que els infants tenen dret a rebre les cures sense que es facin diferenciacions entre famílies. ‘Conciliar és un dret i una obligació legal que ningú pot defugir’, ha dit el conseller.

El Homrani ha assenyalat que les baixes temporals són l’eina més eficient per garantir les cures dels infants perquè ja existeixen i s’han aplicat sense problemes en els confinaments perimetrals, com ara a la conca d’Òdena. En aquest sentit, ha destacat l’agilitat en els pagaments a diferència dels ERTO i l’ingrés mínim vital.

Així mateix, el conseller ha dit que el govern traslladarà la proposta als Ministeris de Treball, Seguretat Social, Educació i Sanitat. De totes maneres, ha remarcat que el curs, que comença el 14 de setembre, ha d’arrencar amb un mecanisme preparat per aquestes famílies. ‘Aquesta situació pot arribar afectar 3,5 milions de persones’, ha avisat.

Ajudes per als més vulnerables

El Homrani també ha anunciat que govern ha habilitat una partida de 10 milions d’euros per ajudar aquelles famílies en situació de vulnerabilitat i amb fills en aïllament. L’ajuda serà de 300 euros i serà incompatible amb qualsevol altra prestació com ara la de desocupació o la renda garantida. El conseller ha explicat que el pressupost de la mesura és ampliable si hi ha molta demanda.

No es tancaran les escoles

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, garantit que la intenció de la Generalitat és mantenir les escoles obertes durant tot el curs, fins i tot aquells centres que tinguin tots els grups en quarantena i no si faci activitat lectiva durant 14 dies. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que els centres també tenen ‘una funció social i comunitària’.

Així mateix, ha assegurat que només es tancaran les cuines de les escoles en cas de detectar-s’hi brots de coronavirus. ‘Fets que fins ara han estat excepcionals’, ha dit. A més, ha dit que en casos de quarantena es podrà portar el menjar a casa. Finalment, en cas de confinament generalitzat, Bargalló ha dit que els centres podran ser una eina de ‘guàrdia i custòdia’ dels infants dels treballadors essencials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes