El govern català vol recuperar durant aquesta legislatura les emissions de bons en el mercat, centrant-se preferentment en bons verds, segons que consta en el Pla de Govern aprovat aquest dimarts al consell executiu. En concret, el Departament d’Economia i Hisenda afirma que vol millorar la capacitat econòmica de la Generalitat amb una reducció de la dependència al fons de finançament de les comunitats autònomes, amb l’emissió de bons i amb l’estudi de “sistemes de finançament que optimitzin l’obtenció de recursos”.

En l’anterior legislatura, el govern es va plantejar de tornar als mercats financers, amb l’emissió de bons durant el 2020, però l’esclat de la pandèmia ho va aturar.

El pla de govern també diu que es compromet a reduir el període mitjà de pagament a proveïdors per situar-lo en el termini legal de trenta dies. L’executiu també vol culminar el procés per obtenir la llicència bancària per l’Institut Català de Finances.

El mes de febrer, el govern va aprovar tornar al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) només un any després de sortir-ne formalment. El FLA es va dissenyar el 2012, en plena crisi financera, per les dificultats i impediments que tenien les comunitats autònomes d’acudir directament als mercats per finançar-se.

Segons el pla de legislatura aprovat aquest dimarts, Economia vol seguir treballant per comptar amb l’ICF com a Banca Pública i “referent en el suport als projectes catalans dels Next Generation EU i FEDER”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.