El Departament d’Economia de la Generalitat denuncia que el Ministeri d’Hisenda no ha autoritzat la inclusió dins del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) de factures per un valor aproximat de 150 milions d’euros. És la diferència entre la suma de 3.150 milions d’euros en factures que el departament d’Andreu Mas-Colell va enviar dilluns de la setmana passada al ministeri de Cristóbal Montoro, i els 3.000 milions que finalment han arribat aquest dimecres. Hisenda manté el seu càlcul que assigna a Catalunya 3.034, dels quals 34 estan pendents de superar el procés de ‘comprovació de factures’ i s’abonaran en els pròxims dies. Fonts de la Generalitat han apuntat a l’ACN que el Departament d’Economia ‘seguirà insistint’ en els pròxims dies perquè el FLA aculli el total de les factures emeses.

Tot plegat té lloc el dia en què l’executiu espanyol ha enviat finalment els 3.000 milions d’euros (3.000.018.837,93) del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) extraordinari del 2015, 34 milions menys dels 3.034 milions previstos. La rebaixa dista encara més dels 3.150 milions d’euros en factures que va enviar la Generalitat dilluns, i fonts del Govern apunten que a hores d’ara no saben quines factures han quedat incloses dins del FLA, i quines no.

Dels 3.150 milions d’euros que va reclamar la Generalitat, 213 són per a farmàcies, 715 per a concerts sanitaris, 36 per a concerts socials, i 901 per a proveïdors en l’àmbit de la salut. A més, 186 són per a despeses de programes socials i educatius i 78 per a pagaments d’ajuts a la dependència. També hi ha factures per valor de 45 milions de convenis socials amb ens locals i 182 d’educació universitària. Aquest primer grup suma en total 2.356 milions d’euros.

La resta fins als 3.150 milions d’euros són 794 milions d’euros de factures de despesa corrent de proveïdors de neteges, seguretat, subministraments –aigua, gas, electricitat, etc- informàtica, telecomunicacions de la Generalitat i ens dependents per a la prestació dels serveis bàsics de funcionament. Inclouen 330 milions d’euros corresponents a contractes de servei i subministraments tecnològics per a serveis públics com el CatSalut o l’ICS.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.