El govern català crea la Taula social del canvi climàtic

  • Serà un òrgan consultiu que proposarà actuacions en matèria de polítiques climàtiques i analitzarà i formularà propostes sobre planificació climàtica

VilaWeb
Redacció
22.02.2022 - 11:49
Actualització: 22.02.2022 - 12:49

El consell executiu de la Generalitat de Catalunya ha aprovat un decret per a crear la Taula social del canvi climàtic, òrgan consultiu de participació i d’assessorament adscrit al Departament d’Acció climàtic. Serà conformada per 79 persones, amb paritat de dones i homes, presidides per la consellera del departament competent en matèria de canvi climàtic, tot i que el govern no ha informat qui en formarà part.

Aquesta taula està prevista en la llei del canvi climàtic, que n’estableix com a funcions bàsiques proposar actuacions en matèria de polítiques climàtiques; analitzar i formular propostes sobre la planificació climàtica, sobre els marcs estratègics de mitigació i adaptació, i en matèria de pressupostos de carboni, i formular propostes a la Comissió Interdepartamental del Canvi Climàtic.

La taula tindrà 5 vice-presidències en representació de diferents departaments de la Generalitat i 4 més, corresponents als àmbits de l’administració local, del sector empresarial, de les organitzacions sindicals i de les entitats ecologistes i de defensa ambiental.

Hi haurà 68 vocalies, 65 de les quals corresponen a les entitats i associacions més representatives amb implantació a Catalunya de diferents àmbits: administració local; associacions sectorials en l’àmbit de la indústria; sector primari; sector energètic; mobilitat; sector de la construcció; entitats ecologistes i de defensa ambiental; associacions empresarials; organitzacions sindicals; entitats del sector de la recerca; àmbit de comerç i consum; sector turístic; àmbit de la salut; col·legis professionals; àmbit social i veïnal; àmbit educatiu; sector pesquer i de les activitats marítimes; sector financer, i mitjans de comunicació. 3 vocalies més les nomena la consellera entre persones expertes de reconegut prestigi en àmbits rellevants relacionats amb el canvi climàtic.

A més, el Consell Assessor del Desenvolupament Sostenible hi enviarà un representant amb veu però sense vot. Farà de secretari del ple, també amb veu però sense vot, el titular de l’Oficina Catalana del canvi Climàtic.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any