La portaveu del govern, Pilar Costa, ha anunciat que s’havia aprovat un acord per a retirar definitivament de la Medalla d’Or de les Balears a Iñaki Urdangarin. El procés començà el 15 de juny, amb un acord del consell de govern. El decret que regula la distinció de les Medalles d’Or estableix que es retirin en cas de condemna per sentència ferma, ha recordat Costa.

Tal com és establert, es va donar audiència al representant legal d’Urdangarin, el seu advocat, Mario Pascual Vives, perquè pogués presentar les al·legacions i els documents que considerés pertinents.

Una vegada acabat el termini de deu dies hàbils que es va concedir, sense haver presentat cap escrit, s’ha acordat de retirar la distinció. Costa ha explicat que la notificació s’enviarà a Urdangarin per mitjà del seu representant o bé directament a la presó.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb