El consell executiu del govern català ha acordat d’impulsar el projecte de candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030. La proposta, diuen en la nota de premsa, està basada en criteris de sostenibilitat ambiental, equilibri i cohesió territorial i aprofitament de les infraestructures. “L’objectiu és maximitzar el retorn econòmic i social més enllà de la celebració d’aquest esdeveniment, en consonància amb allò que estableix el Comitè Olímpic Internacional (COI)”.

Al projecte s’incorporaran mecanismes de participació ciutadana, entre els quals hi ha la previsió de celebrar una consulta per tal de trobar el màxim consens possible amb els territoris cridats a participar.

El govern també crearà una Comissió Interdepartamental, adscrita al Departament de la Presidència, que elaborarà el projecte de candidatura. Establirà les directrius per dissenyar la candidatura, vetllarà perquè sigui coherent amb l’estratègia que el Govern estableixi als Pirineus per als pròxims anys i fixarà les directrius per organitzar els mecanismes de la participació ciutadana, entre altres.

Comptarà amb representació de diversos departaments de la Generalitat. Concretament, estarà formada per la consellera de la Presidència; pels secretaris generals dels Departaments de la Vice-presidència i Polítiques Digitals i Territori; d’Empresa i Treball; d’Acció Exterior i Govern Obert; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; la secretària general de l’Esport; el secretari d’Acció Exterior del Govern; el director del Consell Català de l’Esport i els delegats territorials de Barcelona, Lleida, Girona, Alt Pirineu i Aran, i Catalunya Central.

Cada any elaborarà un informe de les actuacions dutes a terme i del grau d’avançament dels treballs preparatoris de la candidatura.

Per tal d’assolir el màxim consens amb els territoris participants, dins la comissió es crearà una Taula de representació territorial. En formaran part la consellera de la Presidència; el secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori; el secretari Governs Locals i de Relacions amb l’Aran i el secretari d’Acció Exterior del Govern, així com els delegats territorials de Barcelona, Lleida, Girona, Alt Pirineu i Aran i Catalunya Central.

La taula també estarà integrada per una persona dels Consells Comarcals del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Berguedà, Ripollès i Solsonès; un representant de les diputacions de Lleida, Girona i Barcelona, i un membre de l’Ajuntament de Barcelona, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i del Consell General d’Aran. A més, podran participar en les reunions entitats representatives d’interessos relacionats amb la protecció del medi natural o amb la sostenibilitat econòmica, social i territorial, quan es tractin qüestions que considerin que els poden afectar.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.