El documentari de TV3 My friend –sobre els refugiats–, una producció de Ràdio Nikòsia –emissora sostinguda per persones amb malalties mentals– i el projecte d’internet ‘Identitats i Miralls‘, presentat per Salesians Sant Jordi-PES La Mina, han guanyat el XXI premi de Civisme als Mitjans de Comunicació.

Enguany s’hi han incorporat dues categories: el premi a la Ciutadania i a la Virtut Civil, que s’ha atorgat al Pare Manel, i el premi a la Innovació, que ha reconegut l’Associació Sociocultural Ràdio Nikòsia pel treball ‘Xarxa sense gravetat-Xarxa d’Espais de Trobada. Art i Experimentació’. El certamen és organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i els premis s’han lliurat aquesta tarda al Palau de la Generalitat, sota la presidència dels consellers Oriol Junqueras i Dolors Bassa.

El Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació reconeix els treballs que han sobresortit pel tractament de valors de civisme i han tingut un determinat impacte social.

El premi Serra i Moret en la modalitat d’assaig ha estat per a Pel civil. Bateig sense aigua, de Rosa M. Canela, i Treballes o col·labores, de Pilar Oms. En la categoria de treball pedagògic, s’ha premiat l’Associació de Periodistes Fora de Quadre per Cinema, memòria, pau i Drets Humans.

‘Transformem Manresa’, dels Agrupaments Escoltes i Guies Antoni Gaudí i Cardenal Lluch ha guanyat el primer premi del Jaume Ciurana, que distingeix els grups de joves que hagin fet una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta en algun indret de Catalunya. El segon premi ha estat per a l’Associació Educativa Ítaca pel projecte ‘Entre joves’ i el tercer ha estat atorgat a la tasca de voluntariat amb joves en risc d’exclusió que fa l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut dins el projecte GoSCORP.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària convoca anualment aquests guardons, que tenen per objectiu estimular i premiar accions, treballs, innovacions, entitats i persones que, des d’àmbits professionals i franges d’edat ben diferents, tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores entorn d’aquest àmbit.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb