El dejuni col·lectiu per la llibertat dels presos polítics i els exiliats, impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana amb el suport d’una desena d’entitats i col·lectius que treballen pels drets humans, ha iniciat el seu periple itinerant per Catalunya amb un primer dejuni iniciat dilluns passat al convent dels Caputxins de Sarrià, en el qual participen catorze persones, que es relleven per ocupar les set places disponibles.

Aquesta és la primera etapa d’una acció que es proposa denunciar la repressió política de l’estat espanyol, que ‘ha convertit en veritables ostatges’ Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, i que manté a l’exili Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig i Anna Gabriel.

La campanya porta per títol ‘Prou d’ostatges’ i s’organitza a través del web www.prouostatges.cat, on les persones que vulguin participar-hi s’hi poden inscriure i conèixer-ne el funcionament. Aquest vespre s’incorporarà al dejuni el professor mallorquí Jaume Sastre, que va fer 40 dies de vaga de fam contra el projecte del govern Bauzà en contra del català a l’escola de les Balears. També dijous, els dejunadors rebran la visita de familiars de presos i exiliats.

El dejuni es pot fer un mínim de dos dies (48 hores) i un màxim de set i s’inicia i s’acaba a les 8 del vespre dels dies escollits. Es fa prenent només aigua i hi poden participar persones d’entre 18 i 75 anys, després de passar una supervisió mèdica. La iniciativa té el suport d’entitats cíviques i de drets humans i entre les primeres adherides hi ha l’’Associació Catalana pels Drets Civils, formada per familiars dels presos i exiliats; l’Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya; els Caputxins de Sarrià; el Centre d’Estudis Joan Bardina; el Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN); la Crida per la Llibertat; Fam de Llibertat; la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs; el Grup Sant Jordi de Drets Humans; la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat; els Lluïsos de Gràcia; Òmnium Cultural; la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD – PV), TeatRe amb R de República i Comitès Llibertat amb els Presos Polítics Represaliats Catalans.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb