Götterdämmerung’ (‘El capvespre dels déus’), la darrera òpera de la tetralogia de Wagner ‘L’anell del Nibelung’ s’estrena avui al Liceu. Es faran sis funcions -entre avui i el 19 de març- de la mà del director d’escena Robert Carsen, i sota la direcció musical de Josep Pons, al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Teatre.

La producció, de l’òpera de Colònia, compta amb les millors veus de Bayreuth: Lance Ryan, en el paper de Siegfrid, Iréne Theorin com a Brünnhilde i Hans-Peter König interpretant Hagen, entre d’altres. Totes les funcions es dedicaran a la memòria d’Oleg Briyak i Maria Radner, cantants d’òpera que van ser víctimes de l’accident de Germanwings el març de 2015.

‘El capvespre dels déus’ representa la lluita entre déus, herois i criatures mitològiques per aconseguir un anell màgic que atorga la dominació del món. Aquesta òpera clou un cicle sobre la destrucció on Carsen prioritza l’honestedat de la història i la defensa de la devastació perquè tot pugui tornar a començar de nou.

Aquest drama musical en tres actes s’ha representat un total de 68 vegades a la programació del Liceu, el darrer cop el juliol de 2004.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb