BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

El Consorci d’Educació de Barcelona ha adjudicat el nou contracte de neteja de 327 centres escolars públics de la capital catalana en diversos lots, un dels quals ha estat per a FCC, que s’ha adjudicat la neteja dels centres de quatre districtes.

El consorci, format per l’Ajuntament i la Generalitat, ha adjudicat els altres dos lots a Ndavant –també quatre districtes– i a Ingesan –amb dos–, en un contracte per al període comprès entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2018, amb dos possibles pròrrogues d ‘un any, han detallat a Europa Press fonts municipals.

La Fiscalia ha incoat diligències d’investigació penal per determinar si FCC presumptament va defraudar 800.000 euros a l’Ajuntament de Barcelona falsejant dades de la gestió del servei de neteja viària i retirada de residus urbans que presta en tres districtes.

Vuit empreses es van presentar al concurs, que ha tingut en compte criteris com la millora dels plans de treball; fulles de ruta ajustades a les necessitats lectives, extra lectives i a les especificitats de cada centre, i la cobertura de necessitats de neteja a fons especialitzades, entre d’altres elements.

Els serveis jurídics de l’Ajuntament assenyalen que, mentre no existeixi una resolució judicial ferm de la Fiscalia després de les accions que ha impulsat a instàncies de l’Ajuntament, no es podria prohibir l’entrada d’aquesta empresa en concursos públics.

El concurs es va presentar abans que es fessin públiques les presumptes irregularitats, ja que la licitació s’ha publicat l’agost al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc), que estableix un pressupost de licitació sense IVA de 10,6 milions d’euros en el primer lot; d’11,9 en el segon, i de 9,2 en el tercer.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]