El conseller de Cultura, Lluís Puig, ha demanat empara a la Unió Europea en una carta al vice-president de la Comissió, Frans Timmerman. Diu que  considera vulnerats els seus drets polítics perquè el govern espanyol ha demanat de no publicar el decret de nomenament dels consellers. Per això apel·la als valors fundacionals de la Unió Europea i a la Declaració Fonamental dels Drets Humans per demanar empara contra ‘actes fonamentals que violin els drets fonamentals reconeguts per la constitució i la llei’.

‘Li escric com a ciutadà, amb el convenciment que la qüestió que ens ocupa és d’ordre humanitari’, diu Puig. També recorda que, per segona vegada després de l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola, els seus drets polítics han estat vulnerats i que mai no ha defugit de col·laborar amb la justícia belga, igual com la resta d’exiliats. Lamenta també que la defensa de ‘posicionaments polítics legítims’ hagi tingut com a resposta en el cas espanyol ‘la persecució judicial, la por, l’amenaça i la presó preventiva entesa com a càstig exemplar, com a mesura dissuasiva i el dolor de l’exili’.

Podeu llegir la carta sencera ací:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]