Junts podem anar molt més lluny

Fa vint-i-cinc anys que VilaWeb va començar a caminar. Ara, amb tota l'experiència acumulada, sabem que si aconseguim prou suport podem elevar la potència a 25 i fer el millor diari del món. Digital, català i en català. Ens ajudeu a fer-ho possible?

Doneu suport a VilaWeb

El Consell de Política Fiscal Financera (CPFF) que s’ha fet aquest dimecres, el primer que s’ha dut a terme de forma telemàtica, ha tornat a tirar endavant el sostre de dèficit aprovat per aquest organisme el 19 de juliol i tombat pel congrés espanyol el 27 del mateix mes. La votació de les comunitats autònomes també ha estat igual a la de l’últim CPFF, amb l’única diferència que aleshores el País Valencià es va abstenir i ara hi ha votat a favor. Com en la reunió del dia 19, Catalunya tampoc ha participat en aquesta trobada.

L’aprovació d’avui dona compliment a allò previst a la Llei d’Estabilitat Pressupostària, que exigeix la remissió d’un nou acord d’objectius en el termini d’un mes al congrés. Així doncs, tal com aleshores s’ha fixat el límit de dèficit per a les comunitats autònomes en un 0,3% per al 2019, en un 0,1% per al 2020 i en un 0% per al 2021.

El govern espanyol remarca que aquests objectius suposen un marge addicional de dues dècimes del PIB per a les administracions autonòmiques l’any 2019, que es tradueixen en 2.500 milions euros més de despesa. Pel que fa als objectius d’endeutament, s’han fixat, també com en l’última reunió del CPFF, en un 23,7% el 2019, en un 23% el 2020 i en un 22,2% el 2021.

La senda de dèficit pactada amb vuit vots a favor (Andalusia, Astúries, Cantàbria, el País Valencià, l’Aragó, Castella-La Manxa, Extremadura i les Illes Balears) i sis en contra (Galícia, la Rioja, Múrcia, les Canàries, Madrid i Castella i Lleó) haurà de tornar a ser sotmesa, ara, al congrés.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.