El Cercle Català de Negocis (CCN), juntament amb inversors catalans i britànics, han creat un fons de 345 milions d’euros per a oferir liquiditat a empreses amb seu a Catalunya, anomenat CCN-Overseas Liberty Fund. L’objectiu és oferir vies alternatives de finançament a causa de les restriccions de l’accés al crèdit, les necessitats de liquiditat de les empreses, el cost del diner i els riscs polítics i econòmics.

Juntament amb el CCN, els promotors de la iniciativa són el grup britànic Mangla i l’empresa GSX, dedicada a la creació i la comercialització de productes financers. S’han marcat l’objectiu d’augmentar la xifra del fons fins a 1.200 milions, amb la incorporació de més inversors.

Cada client de fons d’inversió podrà garantir la disponibilitat de recursos per millorar la gestió de la seva tresoreria o, fins i tot, podrà autofinançar-se i afrontar projectes propis d’inversió sense necessitat de recórrer als mercats bancaris. És previst que el fons pugui entrar en funcionament el primer trimestre del 2018.

Segons que ha explicat el CCN, la creació d’aquest fons és el primer pas d’una aliança estratègica que aplega diversos agents econòmics privats especialitzats en banca privada i inversions financeres, amb la finalitat de consolidar les relacions comercials, econòmiques i financeres entre Catalunya i el Regne Unit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb