El CAC demana d’estendre la regulació audiovisual a Internet

La Comissió Europea vol reformar la directiva existent l'any que ve

VilaWeb
ACN
05.10.2015 - 21:21
Actualització: 05.10.2015 - 23:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Audiovisual de Catalunya ha demanat estendre la regulació audiovisual a l’àmbit d’Internet. En la sessió del passat 23 de setembre, l’ens va aprovar per unanimitat respondre així a la consulta oberta per la Comissió Europea per reformar la Directiva de comunicació audiovisual. En concret, el CAC considera que cal avançar en la protecció dels menors davant dels continguts que es difonen per la xarxa. La Comissió Europea vol revisar el text legislatiu l’any que ve i per això va obrir un procés de consulta, que va finalitzar aquest dimecres. Pel consell, l’àmbit d’aplicació de la Directiva ha quedat sobrepassat per la multiplicitat de serveis que ofereixen contingut audiovisual.

Segons el CAC, tot i les restriccions i senyalitzacions horàries existents en els serveis de radiofusió televisiva, els menors poden accedir fàcilment a continguts a petició a Internet, ja sigui en la pàgina web del prestador com en plataformes d’intercanvi de vídeos sense que hi hagi cap tipus de senyalització orientativa, filtratge ni mecanisme de control parental.

En quant als continguts generats fora de la Unió Europea, el CAC considera que actualment existeix un ‘repte’ per a cada estat membre receptor, ja que no té manera directa de fer complir les seves normes. ‘Aquesta situació crea desigualtats competitives entre els serveis de comunicació audiovisual establerts a la Unió Europea i els que no ho estan, però difonen les seves emissions en el territori comunitari’, avisa el CAC en un comunicat.

D’altra banda, l’ens creu que cal reforçar les previsions de la Directiva per tal de garantir la diversitat cultural, la difusió i la promoció d’obres audiovisuals europees i ‘impulsar la construcció d’un imaginari audiovisual europeu en què determinats valors fossin comuns’.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes