L’associació ultracatòlica i d’extrema dreta Hazte Oír arriba avui a Catalunya amb el seu polèmic autobús transfòbic. Després de ser denunciats per incitació a l’odi, l’associació ha canviat lema per poder circular: ‘Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Ho diu la biologia. Respecte per a tots, no al bullying‘. El president de l’entitat, Ignacio Arsuaga, considera que el nou missatge ‘respecta la realitat natural, refusa tota discriminació i promou la llibertat d’educació i d’expressió’. El bus transfòbic farà una ronda per algunes ciutats del Principat, començant per Pallejà, al Baix Llobregat.

La Generalitat ja ha informat que estudia d’obrir un expedient a l’entitat que podria derivar en una sanció fins de tres mil euros. El govern ja va portar el bus davant la fiscalia de delictes d’odi al febrer, quan tenia intenció de visitar Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès. Però el bus es va quedar immobilitzat a Madrid.

Pallejà no el deixarà passar
L’Ajuntament de Pallejà no autoritzarà l’acte que l’entitat té previst de fer en aquest municipi del Baix Llobregat avui a dos quarts de dotze del migdia. Hazte Oír ha convocat un acte en què pretén conduir el bus per la via pública, però el consistori ha informat que l’entitat no ha sol·licitat cap permís i que incompleix el principi bàsic de convivència i respecte pels diferents grups ètnics, culturals, religiosos o sexuals. En concret, la batllessa de Pallejà, Ascensión Ratia, explicat que Hazte Oír incompleix l’article 15 de l’Ordenança de Convivència Ciutadana d’Actituds d’Intransigència i d’Individualisme.

Qui són Hatze Oir?
Hazte Oír es presenta des de l’any 2001 com una associació civil d’àmbit espanyol que forma part del Grup Citizen Go. Diu que vol defensar i promoure la vida, la família i la llibertat per mitjà de peticions i accions en línia. Dit d’una altra manera: segons les seves campanyes, és un lobby ultracatòlic contrari a l’avortament i al matrimoni homosexual i favorable a l’educació religiosa. Al capdavant, hi ha el fundador, Ignacio Arsuaga Rato, nebot de Rodrigo Rato, ex-ministre d’Economia espanyol condemnat fa poc a quatre anys i mig de presó per les targetes ‘black’. L’última ‘croada’ de la plataforma en defensa dels valors catòlics, que atempta greument contra els drets dels transsexuals, ha fet que fos coneguda pel gran públic.

En teniu més informació ací.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]