El 76,62 % de veïns que han votat a la consulta de Sant Julià de Ramis han decidit canviar el 25 de juliol per l’1 d’octubre com a festiu local. En total, hi han participat 462 persones de les 2.100 que estaven cridades a les urnes.

D’aquestes, tres-cents cinquanta-quatre han votat sí al canvi de festiu per commemorar el referèndum, mentre que noranta-nou han optat per mantenir el dia que hi havia fins ara. Tot i que consulta no era vinculant perquè l’ajuntament encara no té un reglament que reguli la participació, el batlle, Marc Puigtió, s’ha compromès a portar els resultats al ple del 2020 on es decideixen els festius locals perquè sigui l’aplicació a partir del 2021.

D’altra banda i pel què fa a la pregunta sobre les campanyes que ha incorporat la Parròquia de Medinyà, els veïns han decidit que continuïn tocant les vint-i-quatre hores per 152 vots davant dels 11 que han votat que no.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.