llei

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha decidit de suspendre definitivament les visites de la formació d’extrema dreta Vox a centres educatius, atesa la negativa del partit d’assistir-hi fora de l’horari lectiu. Educació va determinar que els diputats del grup parlamentari Vox podien visitar els centres fora de l’horari lectiu i acompanyats de l’inspector educatiu de la zona, si bé la formació va avançar que els denunciaria als tribunals si no rectificaven. La conselleria ha defensat que es va elaborar una proposta de visites que garantia el dret dels diputats d’accedir a dependències públiques i alhora el de l’alumnat d’exercir el seu dret a l’educació lliure de qualsevol pressió externa.

No obstant això, la conselleria ha lamentat que Vox hagi presentat un escrit a la mesa del parlament reiterant la petició de visitar els centres educatius i reclamant que aquestes visites tinguessin lloc en horari lectiu. La conselleria ha dit que es mantenia en la seva postura i no modificaria les condicions establertes per a les visites. Per tot això, ha suspès les visites programades i avisarà per les vies oficials els centres educatius afectats. Les vistes havien rebut les protestes de partits democràtics, sindicats i nombrosos centres educatius.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb