El Departament d’Educació recomana de mantenir les finestres sempre obertes en els menjadors escolars i durant les classes, sempre que sigui possible, per a evitar contagis de covid. Així es recull a les orientacions publicades per part de la Conselleria, on s’indica que en una aula s’aconsegueix la ventilació adequada ‘obrint les portes i les finestres amb una obertura mínima de 20 centímetres, entre 10 i 15 minuts cada hora lectiva’. Tot i això, afegeix que ‘és aconsellable, en la mesura del possible, mantenir les finestres obertes permanentment amb la màxima obertura’. Afirma també que cal cercar l’equilibri entre la ventilació i el confort tèrmic i acústic. A més, apunta la necessitat de ventilar també naturalment aquelles aules que tinguin ventilació mecànica.

[GUIA] Com s’encomana el coronavirus per l’aire i com evitar-ho

La guia explica que és important ventilar les aules i estances on es fan activitats ‘abans d’ocupar-les, durant l’activitat lectiva i al final de la jornada’. En la cerca de l’equilibri entre ventilació i confort, apunta que la velocitat de ventilació de les aules és molt més alta que la de la pèrdua de càrrega tèrmica. A més, recomana fluxos d’aire creuats, obrint finestres o portes oposades.

Pel que fa als menjadors, estableix que són espais d’especial atenció perquè durant el moment de menjar no es fa ús de la mascareta. Per això, es recomana ‘una ventilació màxima amb totes les portes i finestres obertes’.

Aquesta recomanació es fa extensible als lavabos, que han de romandre amb les finestres ‘sempre obertes’ i si tenen extracció forçada d’aire han d’estar activa mentre el centre estigui obert.

Per últim, recomana fer les activitats físiques sempre a l’exterior, però en els casos excepcionals quan això no sigui possible, l’espai del gimnàs també ha d’estar ‘permanentment ventilat amb totes les portes i finestres obertes’.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.