Les noves mesures restrictives en l’àmbit de l’educació es començaran a aplicar dilluns, segons ha explicat el conseller del ram, Josep Bargalló. El titular de la cartera d’ensenyament ha subratllat que no hi haurà cap modificació respecte d’infantil, primària i l’ESO, mentre que el Batxillerat, la Formació Professional i els ensenyaments de caràcter especial han de tendir a reduir la presencialitat. La intenció del govern també és la d’allargar les classes telemàtiques de la postobligatòria tot el trimestre.

Bargalló ha puntualitzat que l’ensenyament telemàtic a l’etapa postobligatòria no és nou d’aquest curs, i ha afirmat que fins ara ja en feien un 10% dels centres de Batxillerat, un 20% dels d’FP i gairebé la totalitat dels centres d’ensenyament de caràcter especial, com els d’idiomes i les arts.Cal recordar que aquesta restricció afecta les classes teòriques, però n’estan exemptes les pràctiques.

En el cas de les extraescolars, la previsió de les restriccions -que suposen l’anul·lació completa de qualsevol activitat no encaminada a l’obtenció d’un títol – és per a quinze dies. Després es tornarà a avaluar la situació en funció de l’evolució de la pandèmia. Queden exemptes d’aquesta restricció, doncs, les activitats que sí s’encaminen a l’obtenció d’un títol, com ara les escoles d’idiomes, les de música o les d’art.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.