Educació aplicarà dilluns noves mesures i vol prolongar durant tot el trimestre les classes telemàtiques a les universitats

  • Bargalló subratlla que a infantil, primària i secundària no hi ha cap canvi

VilaWeb
ACN
29.10.2020 - 19:29

Les noves mesures restrictives en l’àmbit de l’educació es començaran a aplicar dilluns, segons ha explicat el conseller del ram, Josep Bargalló. El titular de la cartera d’ensenyament ha subratllat que no hi haurà cap modificació respecte d’infantil, primària i l’ESO, mentre que el Batxillerat, la Formació Professional i els ensenyaments de caràcter especial han de tendir a reduir la presencialitat. La intenció del govern també és la d’allargar les classes telemàtiques de la postobligatòria tot el trimestre.

Bargalló ha puntualitzat que l’ensenyament telemàtic a l’etapa postobligatòria no és nou d’aquest curs, i ha afirmat que fins ara ja en feien un 10% dels centres de Batxillerat, un 20% dels d’FP i gairebé la totalitat dels centres d’ensenyament de caràcter especial, com els d’idiomes i les arts.Cal recordar que aquesta restricció afecta les classes teòriques, però n’estan exemptes les pràctiques.

En el cas de les extraescolars, la previsió de les restriccions -que suposen l’anul·lació completa de qualsevol activitat no encaminada a l’obtenció d’un títol – és per a quinze dies. Després es tornarà a avaluar la situació en funció de l’evolució de la pandèmia. Queden exemptes d’aquesta restricció, doncs, les activitats que sí s’encaminen a l’obtenció d’un títol, com ara les escoles d’idiomes, les de música o les d’art.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any