‘La tertúlia proscrita’

Educació exigirà el C2 de català per ser docent a partir del 2024

  • Núria Mora diu als directors que no han de fer cap actuació en relació amb la sentència que imposa el 25% de castellà

VilaWeb
ACN
28.01.2022 - 08:45
Actualització: 28.01.2022 - 10:51

El Departament d’Educació exigirà el C2 de català per accedir a la funció docent a partir del 2024, segons que ha explicat la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, en una trobada telemàtica amb els directors dels centres. Ha indicat que la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) recull que el professorat ha de tenir el nivell C2, però aquest apartat va estar derogat fins al 2019, quan una sentència va reconèixer que era vàlid.

El C2 també serà obligatori per a qui ja hi treballa. Tanmateix, el requeriment no serà obligatori el 2024. Així, el C2 de català deixarà de ser mèrit i passarà a ser requisit. D’una altra banda, Mora ha dit a les direccions que no han de fer cap actuació respecte de la sentència del 25% del castellà sinó que Educació respondrà al tribunal d’ací a dos mesos.

Educació col·labora amb les escoles oficials d’idiomes i el Consell per a la Normalització Lingüística en proves estandarditzades, tant d’accés lliure com de formació, i perquè s’obrin més grups per facilitar que tothom pugui tenir accés a la formació per a treure’s el C2. A més, Educació incorporarà en el cobrament dels sexennis com a mèrit amb més puntuació el fet de tenir aquest títol. Per tot plegat, Mora ha convidat els directors a promoure que els docents es vagin traient aquesta titulació.

Sentència del 25%

Mora ha tranquil·litzat les direccions tot dient-los que no havien de fer res en relació amb la fermesa de la sentència que estableix el 25% de castellà a les aules. Ha indicat que requeia sobre el departament, que hi treballa en l’àmbit legal. “Com a centres no heu de fer res”, ha indicat.

En el cas de sentències per reclamacions concretes de famílies, sí que ha dit que s’havien d’aplicar les mesures que els indicarien d’inspecció. Mora diu que el pes recau sobre la inspecció, que també acompanyarà les direccions en cas de demandes o queixes de famílies reclamant el 25% en al·lusió a la sentència genèrica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any