El col·lectiu Alerta Solidària denuncia que a partir d’avui més de dues-centes persones hauran de declarar aquesta setmana i la vinent a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca. Cent trenta-vuit estan citades pel tall de la AP-7 a la Jonquera i 61 més en relació amb el tall de Salt a la mateixa AP-7. Per una altra banda, paral·lelament, els jutjats d’Amposta han citat quaranta-dues persones pels de la N-340.

Entre els citats a declarar pels talls de l’AP-7 hi ha gent del Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Maresme, Osona, el Penedès i el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

‘Cal remuntar-nos a pics històrics de repressió per trobar precedents d’aquesta mena com la ‘primavera valenciana’, de febrer del 2012, o l’època daurada dels abusos de tota mena per part dels Mossos’, alerten des del col·lectiu d’advocats.

Assenyalen també que l’increment de la ‘intensitat repressiva’ s’explica en l’increment del nivell de protesta que a parer seu, ha estat capaç de generar inquietud en l’establishment espanyol. Creuen que no els preocupa que el moviment sigui multitudinari o no, sinó que es generin mobilitzacions ‘diferents de les tradicionals i que siguin capaces d’alterar de manera efectiva i sostinguda en el temps la pau imposada per la força, aquella pau que no és més que la resignació dels temorosos davant la injustícia i la manca de llibertats’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb