Més de tres-centes persones han omplert aquest vespre la plaça Major de Vic per reivindicar el model d’escola català sota el lema ‘No ens toqueu… l’educació’. A la capital d’Osona i en una dotzena de ciutats més, com Manresa, Girona i Valls, els docents i els ciutadans en general han manifestat el suport a l’escola catalana i han denunciat la repressió amb què es troben mestres i professors a l’hora d’exercir la seva feina.

Les concentracions, organitzades per la plataforma Docents per la República (DxR) i els Comitès de Defensa de la República (CDR Catalunya), han coincidit amb l’aniversari del naixement de Francesc Ferrer i Guàrdia, destacat pedagog impulsor de l’escola moderna, que fou perseguit sota l’acusació d’adoctrinar infant i finalment executat. Ferrer i Guàrdia va ser afusellat l’octubre de 1909, acusat injustament de ser l’instigador de la Setmana Tràgica.

Aquest vespre, alguns dels docents que s’han manifestat han remarcat que un dels problemes actuals és l’autocensura dels professors, però han afegit que calia parlar de la situació actual: ‘No es poden mantenir els alumnes aïllats de la realitat’, han dit.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb