El partit d’esquerres alemany Die Linke ha ofert al president de la Generalitat Carles Puigdemont una ‘residència permanent’ a Alemanya per si ha d’acreditar una residència fixa al país durant el seu procés judicial contra l’extradició. Així ho ha explicat en un escrit al seu blog la diputada Zaklin Nastic, que ahir el va visitar a la presó.

Una residència permanent podria ajudar Puigdemont a reduir el suposat ‘risc de fuga’ en cas que el jutge considerés donar-li la llibertat com a mesura cautelar mentre dura el seu procés. La parlamentària ha remarcat que ha vist Puigdemont ‘animat’ i ha indicat que durant la seva visita els ha dit que no és ‘cap criminal’ sinó un polític que ‘defensa drets democràtics fonamentals i els drets humans’. La diputada de Die Lienke ha transmès a Puigdemont la solidaritat del seu partit amb la seva causa i la seva voluntat de que sigui alliberat ‘immediatament’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb