L’empresa basca Ibermática ha desenvolupat un mecanisme a base de sensors intel·ligents per avisar dels accidents que pateixin les persones grans a casa seva, fins i tot quan els sistemes oficials fallen. L’eina ja s’està provant al País Basc.

Segons aquesta empresa, el 30% dels accidents domèstics no es detecten per mecanismes com la teleassistència de la Creu Roja. Per això, el batejat com a projecte REAAL pretén que “tots els contratemps d’aquest tipus siguin atesos” i, d’aquesta manera, evitar la que és la setena causa de mortalitat entre persones grans.

El funcionament és senzill: consisteix en una sèrie de sensors que es col·loquen al domicili i que recullen dades sobre la posició dels ancians, el seu moviment i, fins i tot, l’existència de fum. Un sistema d’Intel·ligència Artificial identifica els possibles accidents i avisa els cuidadors.

Els dispositius tenen una mida d’uns 15 centímetres i, segons Ibermática, no són invasius, és a dir, no recullen dades sensibles per a la privacitat de les persones que viuen a l’habitatge o el visiten. El seu cost oscil·la entre els 10 i 30 euros.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]