VilaWeb i Tastets organitzen un curs introductori de tast de vins on s’aprendrà sobre l’elaboració de vins negres, blancs i rosats. Els curs es divideix en quatre jornades aïllades; es poden fer totes quatre o escollir-ne la que més s’adapti al propi interès.

Primera jornada

S’explicarà la història del vi, la vinya (el cep, el clima, el sòl, l’orientació, les tècniques de cultiu i la poda). Es farà també una introducció al tast i s’oferiran dos vins a degustar. La sessió tindrà lloc el dijous 27 d’abril a les set del vespre. Podeu reservar la plaça entrant ací.

Segona jornada

Es parlarà dels tipus de raïm i de les seves característiques en relació al vi. També s’explicarà l’elaboració del vi negre i del blanc i s’hi tastaran tres vins. El tast es farà el dimecres 3 de maig i us podeu inscriure entrant ací.

Tercera jornada

En aquesta jornada es veuran les elaboracions del vi rosat i del cava. A més, es parlarà de les denominacions d’origen, de les criances i es tastaran quatre vins. La sessió tindrà lloc el dimecres 10 de maig i per reservar la plaça podeu entrar ací.

Quarta jornada

Aquesta jornada es celebrarà al Celler Mas Comtal d’Avinyonet del Penedès, on es podrà veure sobre el terreny el que s’ha après a les anteriors sessions. Es visitarà tant la vinya com el celler i es seguirà el procés d’elaboració, des del cep fins a l’ampolla. Es citarà a tots els participants al celler el dissabte 20 de maig a les 12 del migdia. Cal reserva prèvia ací.

El preu de cada sessió és de 14 euros pels membres de +VilaWeb i de 17.50 euros per a la resta dels participants. També es pot reservar el curs sencer per un preu de 52 euros (membres de +VilaWeb) i de 65 euros per a la resta del públic.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]