El diputat de la CUP Carles Riera ha afirmat que és partidari d’aturar el Principat de manera indefinida com a resposta a la sentència del judici contra el procés. ‘Per nosaltres una vaga general seria un recurs, una resposta potent? És clar, seria fantàstic que fos una vaga general continuada’, ha dit.

En una entrevista d’Europa Press, es plany que el Suprem dictarà sentència sense que hi hagi una proposta ferma per a resoldre de manera democràtica el conflicte polític de Catalunya. Per això, assegura que la situació ‘requereix una agudització, una escalada del conflicte’.

‘Mobilització social, institucional, desobediència civil i també, evidentment, aturar el país’, ha declarat. Segons Riera, una vaga general continuada és un recurs molt valuós i positiu. De tota manera, ha matisat que no depèn de la CUP, sinó dels sindicats, d’impulsar aquesta aturada.

Riera ha insistit que, per arribar a aquest punt, cal generar les condicions comparables a les de l’1-O i el 3-O, però que ‘aquesta vegada sigui efectiva i no sigui només simbòlica’. A més, ha avisat que, en la mesura que s’aconsegueixi aquesta aturada de país o no, es marcarà el pols de confrontació amb l’estat espanyol.

A més a més, ha criticat amb duresa que ara mateix que ‘l’independentisme hegemònic i majoritari de JxCat i ERC i el govern es mogui molt còmodament en el simbolisme i la retòrica, en compte de crear les condicions que no es creen amb declaracions simbòliques’.

‘Això es fa posant en escac l’ordre jurídic i polític, fent actuar les institucions amb sobirania i apropiant-se del control del territori i dels recursos, acompanyat per un cicle de mobilitzacions’, ha conclòs.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.