La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, considera que cal indultar els presos si són condemnats. ‘Per a concedir un indult, cal que hi hagi una sentència ferma i una petició igual de ferma de qui accepta la sentència. Si demanen l’indult, jo en sóc partidària. Però l’han de demanar’, ha dit en una entrevista al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio.

D’una altra banda, ha trobat ‘desafortunats’ els comentaris que insultaven els independentistes –definits com ‘colpistes’ i ‘nazis’– en el xat de jutges del CGPJ. ‘No m’han agradat, però són comentaris en privat. I crec que no posen en qüestió la tasca judicial’, ha afirmat.

A més, Cunillera ha valorat que hi hagi ‘l’ambient per a negociar’ entre els governs espanyol i català. Tot i això, hi ha afegit: ‘El govern de la Generalitat demana unes coses que no és possible de trobar dins la Constitució. Nosaltres oferim una reforma constitucional’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb