Francesc Homs i Joan Tardà

ERC i Democràcia i Llibertat (DiL) han acordat avui votar el mateix a la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Així ho han explicat Joan Tardà i Francesc Homs després de les reunions que Sánchez ha mantingut per separat amb tots dos. Aquesta unitat d’acció significa que les dues formacions votaran en contra de la investidura si no hi ha la proposta de fer un referèndum a Catalunya.

En aquest sentit, Tardà ha dit que a la reunió el líder dels socialistes espanyols ha deixat ‘clar’ que ‘mai, mai, mai’ acceptarà que es faci un referèndum d’autodeterminació al Principat. Homs també ha indicat que ‘si no hi ha referèndum, no hi haurà abstenció a Pedro Sánchez’.

El portaveu de DiL ha assenyalat que és ‘lògic’ que votin el mateix que Esquerra a la investidura perquè comparteixen programa pel que fa a la defensa de la independència de Catalunya. També ha afegit que no s’entendria que una proposta ‘de canvi i progressista no permeti votar’, en referència al PSOE.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]