Ja es poden consultar les notes de la selectivitat 2024 a les Illes

  • Del 19 al 21 de juny es poden demanar les revisions d'exàmens

VilaWeb
Alba Tebar Gutiérrez
19.06.2024 - 15:22
Actualització: 19.06.2024 - 15:29

Els estudiants de les Illes que han fet les proves d’accés a la universitat (PAU) ja poden consultar-ne les notes. Us expliquem com podeu saber les notes de la selectivitat 2024.

Les notes es poden consultar al portal d’accés a la universitat de la UIB. Cal introduir-hi el nom d’usuari i la contrasenya personals, accedir a l’apartat de formació i, tot seguit, al de proves d’accés. També es poden veure les notes amb l’aplicació per a la Gestió Educativa de les Illes Balears (GestIB).

Les notes del País Valencià es van publicar divendres de la setmana passada, i es poden consultar ací.

En quin període es pot demanar la revisió d’un examen?

A Catalunya i les Illes es podran demanar revisions de demà fins divendres (els dies 19, 20 i 21). A Catalunya, els nous resultats es podran consultar el 2 de juliol, i els qui hagin demanat la revisió la podran veure del dimarts 2 al divendres 5 de juliol. A les Illes, els nous resultats es publicaran el primer de juliol per a la primera revisió, i el 4 de juliol per als qui en sol·licitin una altra.

Quan és la convocatòria extraordinària?

Els alumnes que no hagin superat la selectivitat 2024 tindran una segona oportunitat. La convocatòria extraordinària a les Illes serà els dies 9, 10 i 11 de juliol. I, a Catalunya, el 3, 4 i 5 de setembre.

Termini de pre-inscripció i nota de tall

El termini de pre-inscripció universitària a Catalunya s’acaba el 28 de juny. La primera assignació de places es farà el primer de juliol. A les Illes, el termini de pre-inscripció s’acabarà el 3 de juliol. La primera llista d’admesos es publicarà el 12 de juliol.

Les notes de tall no se sabran fins a mitjan juliol, perquè depenen de l’oferta de places i de la demanda dels estudiants. Cal esperar a la correcció definitiva de totes les proves. Així i tot, de manera orientativa, es poden consultar les notes de tall de l’any passat a Catalunya i a les Illes.

Com es calcula la nota de tall?

Així que es comuniquin les notes, cada estudiant podrà calcular la nota d’admissió. Cal tenir en compte la nota mitjana de batxillerat, que computa un 60% de la nota final –sobre 10 punts–, i la nota obtinguda a la fase general, que en representa el 40%. A més, els qui s’hagin examinat de la fase específica, podran afegir-hi fins a quatre punts més i arribar a un màxim de catorze. Les assignatures de la fase específica ponderen per 0,1 o 0,2, segons la relació que tinguin amb els estudis que es vulguin cursar; és a dir, poden arribar a sumar 2 punts més per assignatura. La nota de tall es pot calcular en aquest simulador.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor