El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que prorrogarà una setmana més el confinament perimetral del País Valencià. ‘Amb total franquesa i normalitat, la idea és que es romangui en aquesta situació com a mínim una setmana més perquè és una mesura que no afecta excessivament l’economia’, ha dit en una visita a la nova seu de la Confederació Hidrogràfica del Segura. Puig ha destacat que tampoc no té un efecte important en l’economia el confinament nocturn entre la mitjanit i les 6 del matí. ‘La mesura de restricció nocturna la tenim prevista fins al 9 de desembre i en aquesta primera etapa el que és clar és que només podem apel·lar a major corresponsabilitat i al compliment de les normes que dicten les autoritats sanitàries’, ha dit.

Abans, en una entrevista a Telecinco, ha demanat de no prendre mesures contra la covid-19 que tinguin ‘caràcter convulsiu’, davant de la hipòtesi que el govern espanyol publiqui un decret on es contempli el confinament domiciliari. A més, ha demanat de mantenir ‘un diàleg permanent’ entre el govern espanyol i les autonomies. ‘En aquests moments cal atendre les circumstàncies de la pandèmia en cada territori i hi ha una asimetria molt gran’, ha dit. Segons Puig, les mirades són diverses perquè l’estrès hospitalari, ‘que és on hi ha el problema greu’, és diferent en cada territori.

Puig ha dit que, per ara, cal analitzar com funcionen les decisions adoptades la setmana passada i ‘no prendre mesures amb caràcter convulsiu perquè no és l’espai de serenitat que necessita la ciutadania’. A més, creu que el més raonable és prorrogar les mesures actuals i ‘avaluar els resultats obtinguts’. Ha explicat que dijous es farà una anàlisi de com han funcionat, però ha dit que ‘avui dia he de dir que el raonable és que continuï el confinament perimetral’.

Ha explicat que a l’índex de contagis al País Valencià és en 225 i que ha augmentat ‘de manera considerable’ els darrers catorze dies, però que ‘hi ha una certa estabilitat dins del creixement’. ‘Ens preocupa, sobretot, l’augment de l’hospitalització. En aquests moments hi ha 1.300 llits ocupats i unes 200 en UCI. N’hi ha suficients. No és moment de dèficit però és clar que la situació és ascendent i preocupant’, ha dit.

Davant de l’expectativa que la situació continuï sent dolenta els pròxims mesos ha dit que serà ‘molt complicat’ que el Nadal sigui com sempre. ‘Amb totes les precaucions, el que la pandèmia no pot esborrar és el sentit de la vida: l’estima i l’afecte. Cal tractar d’expressar-ho en una situació com l’actual’, ha dit.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.