BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) ha mantingut reunions amb totes les formacions polítiques de Catalunya amb l’objectiu que incorporin en els seus programes electorals propostes per protegir la salut de les persones dels efectes incerts que provoquen les radiacions electromagnètiques.

En un comunicat aquest dijous, l’entitat veïnal ha informat que ha elaborat un manifest sobre la contaminació electromagnètica i el medi ambient després d’observar la creixent preocupació social en molts barris, pobles i ciutats catalanes sobre els efectes que provoquen les radiacions electromagnètiques en les persones.

L’entitat ha explicat que cada vegada hi ha més estudis científics independents i organismes europeus i internacionals que corroboren que les radiacions provinents de les antenes, estacions base, repetidors, comptadors de telegestió, xarxes Wi-Fi i de telefonia mòbil en general, així com transformadors i torres d’alta tensió, instal·lades en el nucli urbà de les ciutats afecten a la salut de les persones.

Aquesta situació ha motivat que les institucions que es preocupen pel medi ambient i la salut “constatin que els límits d’exposició als camps electromagnètics establerts per al públic estiguin obsolets”, ja que no han estat adaptats des del 1999.

Per vetllar pel bé estar de la societat, la Confavc “considera fonamental aplicar el principi de precaució”, que permet la possibilitat de tenir un entorn compatible amb la salut i amb el desenvolupament de les tecnologies.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb