La diputada de Compromís Cristina Rodríguez i el parlamentari del PSPV David Cerdán han registrat una proposició no de llei conjunta a les Corts Valencianes, amb la qual volen convocar eleccions i aconseguir democratitzar i definir la representativitat real de les organitzacions professionals agràries.

Coincideixen en el fet que ‘quaranta anys després que es creessin els primers sindicats agraris a l’empara de la llei de llibertat sindical, la societat valenciana és bastant diferent de la del temps de la transició, i per això plantegem aquesta iniciativa’. D’aquesta manera, es pretén crear un Consell Agrari d’àmbit autonòmic en què hi hagi integrades les organitzacions professionals agràries més representatives, els membres de la Generalitat i l’administració local.

Fins ara, les organitzacions professionals han dut a terme actuacions negociadores i de cohesió territorial que han d’anar acompanyades de garanties de representativitat, tal com passa a altres comunitats autònomes. D’aquesta manera, es posa èmfasi en la idea que tenen dret a poder triar els seus representants, de la mateixa manera que ho fan els treballadors d’altres sectors.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]