Baldoví

La comissió executiva de Compromís, reunida avui a València, ha acordat que el seu diputat en el congrés espanyol, Joan Baldoví, s’abstingui en la votació de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

Les raons d’aquesta abstenció es justifiquen en el fet que el PSOE no ha satisfet les exigències plantejades per Compromís durant les negociacions mantingudes. Entre les exigències que va plantejar Compromís i no han estat satisfetes pel PSOE figuren: establir un calendari per a la reforma immediata del sistema de finançament  que tingui en compte les recomanacions dels experts nomenats pel govern valencià i l’aprovació de mecanismes temporals de compensació mentre no s’aprova aquest reforma.

Altres incompliments citats pel partit nacionalista són el reconeixement del deute històric del País Valencià i el compliment de la llei d’autonomia personal i de persones en situació de dependència, que estableix que l’estat espanyol ha d’aportar el 50 per cent del finançament de les ajudes a la dependència.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.