Colonial

El Grup Colonial preveu d’absorbir la totalitat de la companyia francesa SFL en una operació valorada vuit-cents milions d’euros. La companyia catalana, amb el 82% de les accions de SFL, reforçarà la participació mitjançant l’adquisició del 12,9% a Predica i es prepara per llançar una Oferta Pública d’Adquisició (OPA) voluntària sobre el 5% de les accions restants, en mans d’accionistes minoritaris. D’aquesta manera, la companyia augmentarà el seu patrimoni a París en més de mil milions d’euros. El grup tindrà una exposició del 60% a la capital francesa, seguit d’un 25% a Madrid i un 12% a Barcelona.

L’absorció de la companyia francesa es durà a terme a través de dues operacions interconnectades. Per una banda, Colonial adquirirà el 12,9% d’accions de SFL a Predica, la filial d’assegurances personals de Crédit Agricole Assurances. A través d’aquesta operació, Predica deixarà de ser accionista però obtindrà una presència aproximada del 4% a Colonial i augmentarà l’aliança estratègica amb SFL a través de la participació conjunta en diferents actius del perímetre d’inversió de la companyia.

Per altra banda, Colonial registrarà a principis de juny una OPA voluntària mixta sobre la resta d’accions amb l’objectiu d’augmentar fins al 100% la seva participació a SFL. L’empresa oferirà a cada accionista 46,6 euros i cinc accions de nova emissió de la companyia per cada títol de l’empresa francesa. L’operació és valorada en vuit-cents milions d’euros, corresponents a una ampliació de capital de tres-cents cinquanta milions, un desemborsament de capital de cent cinquanta milions i un bescanvi d’actius per valor de tres-cents milions més.

Aquesta transacció permetrà a la socimi d’incrementar la seva participació en el capital social de SFL del 81,7% actual fins a un mínim del 94%, incloent-hi la possibilitat d’adquirir la totalitat del capital de la companyia a través de l’OPA. Colonial no farà ús del procediment de venda forçosa després de la finalització de l’OPA i les accions de SFL continuaran cotitzant a Euronext París.

Així mateix, l’empresa catalana incrementarà la seva exposició en el mercat francès en gairebé mil milions d’euros. Els actius de la companyia a la capital francesa suposaran un 60% de la cartera del grup, molt per sobre del 25% d’exposició a Madrid o el 12% a Barcelona. Totes les transaccions estan subjectes a les condicions habituals, inclosa la dispensa del dret de tanteig de l’ajuntament i l’autorització del supervisor del mercat borsari francès, l’Autorité des Marchés Financiers (AMF), sobre l’OPA, que s’hauran de complir abans del 31 de desembre de 2021.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.