La immobiliària s’obre a dos nous accionistes i torna a repartir dividend deu anys després

MADRID, 26 (EUROPA PRESS)

Colonial aprovarà aquest dimarts en la seva junta general d’accionistes fer un ‘contra split’ del nombre d’accions en què es divideix el seu capital social mitjançant l’agrupació i l’augment del valor nominal dels títols.

La immobiliària emprendrà l’operació mitjançant un canvi de deu accions de les actualment en circulació, de 0,25 euros de valor nominal cadascuna, per un nou títol de 2,50 euros.

Colonial abordarà aquesta reestructuració del seu capital, que actualment està representat en 3.188 milions d’accions, una vegada completi l’anunciada ampliació de capital de 265 milions d’euros amb la qual obrirà el seu accionariat a l’entrada de dos nous socis, el grup mexicà Finaccess i l’andorrà Reig Jofré.

La firma mexicana prendrà un 8% de la immobiliària i es convertirà en el seu tercer soci de referència, per darrere de Qatar, que té un 13% i del Grup Villar Mir, que després de la seva recent desinversió té al voltant d’un 9%. Per la seva banda, Reig Jofré es farà amb un altre 2,5%.

L’ampliació de capital serà no dinerària i es realitzarà a través de dues operacions que permetran a Colonial ampliar la seva cartera d’edificis i reforçar fins al 57,5% la seva participació de control en la filial francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL), tot això en línia amb la seva actual estratègia de creixement.

D’una banda, Colonial lliurarà accions de l’ampliació equivalents a un 8% del seu capital a Finaccess. A canvi, aquesta firma li lliurarà un lot de tres edificis d’oficines de Madrid, que inclou un dels més grans immobles de la capital, l’actual seu d’IBM. A més, tindrà una butaca en el consell d’administració.

Per la seva banda, la firma andorrana canviarà el 4,4% que té en la immobiliària gala SFL per un 2,5% de Colonial, que a més li abonarà 51 milions d’euros.

Els dos nous socis entren a Colonial coincidint amb la recuperació del dividend per part de la companyia, després d’un període de deu anys sense retribuir els accionistes.

La junta de la immobiliària aprovarà repartir als socis 0,015 euros per acció, a càrrec dels resultats de 2015, exercici que ha tancat amb un benefici de 415 milions d’euros i amb un rècord en la firma de nous lloguers.

PWC, NOU AUDITOR

Entre la resta de punts de l’ordre del dia de l’assemblea de Colonial hi figura l’elecció de PwC com a nou auditor dels comptes de la immobiliària per als exercicis 2017, 2018 i 2019, que rellevarà així Deloitte, que encara s’encarregarà de supervisar els resultats de 2016.

Alhora, la junta donarà llum verda que Qatar passi a tenir dos llocs en el consell d’administració, amb la designació d’un segon representant, i a més aprovarà el nomenament del consell de Financcess, Carlos Fernández González.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.