La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha retirat el llaç groc de la façana de la casa de la ciutat. Aquesta tarda li ho ha ordenat la Junta Electoral, a petició del grup municipal del PP. Fonts del govern municipal asseguren que la decisió ‘contribueix a generar un clima de debat electoral serè i constructiu en el terreny de la política i no en l’ordre judicial’.

La Junta Electoral de la zona de Barcelona considera que el llaç groc és un símbol que compromet ‘flagrantment la neutralitat de l’ajuntament’ perquè ‘exterioritza la ideologia de determinats partits i persones que concorren a les eleccions [espanyoles]’.

La decisió del govern de Colau contrasta amb la del govern de Torra, que ahir va decidir de mantenir el llaç a la façana del Palau de la Generalitat i que va denunciar que era una vulneració de la llibertat d’expressió perquè el llaç groc no és cap símbol partidista.

Aquesta matinada cinc encaputxats ja havien aconseguit despenjar el llaç de la casa de la ciutat, tot i que després s’ha restablert. El govern municipal, abans de retirar-lo definitivament, ha sol·licitat un informe al secretari general de l’ajuntament, que ha dit que era obligatori de retirar la simbologia immediatament, com ja va fer a les eleccions del 21 de desembre

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb