La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha decidit posar-se al davant de la negociació de l’ajuntament amb els treballadors del metro per la convocatòria de vaga entre el 22 de febrer i el 24, coincidint amb el Mobile World Congress. Colau ha reconegut que no era habitual que un batlle assumís directament la negociació del conflicte i ha volgut posar en valor les propostes que ja ha fet el consistori per a solucionar els problemes del sector i les condicions laborals dels treballadors.

Colau ha convocat els representants dels sindicats a una reunió aquest migdia a l’Ajuntament per a desencallar les converses i negociacions. També ha convocat una reunió amb els representants del comitè d’empresa del metro aquesta tarda.

Els treballadors del metro van refusar ahir la proposta que havia presentar la direcció de l’empresa en l’última reunió amb el comitè per negociar un nou conveni col·lectiu. Així doncs, la plantilla va optar per mantenir la vaga convocada per al 22 i 24 de febrer, en plena celebració del Mobile World Congress. La votació va ser unànime a favor del no a la proposta de la direcció. Concretament hi va haver 1.125 vots a favor, una abstenció i cap vot en contra en les dues assemblees d’ahir. L’empresa proposava apujar el sou un 1% i fer contractes de jornada completa a 250 de les 600 persones que en tenen de jornada parcial.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.