Clara Ponsatí, consellera d’Ensenyament del govern de Carles Puigdemont, ha deixat Bèlgica i ha tornat a viure a Escòcia, des d’aquesta setmana. Ponsatí s’ha reincorporat a la Universitat de Saint Andrews com a catedràtica d’economia, feina que exercia abans d’entrar al govern, el juliol de l’any passat.

Ponsatí ha presentat la renuncia al càrrec, que ha estat acceptada pel president. En declaracions a VilaWeb,  ha dit que es reincorporava a la vida acadèmica per raons ‘personals i pràctiques’. Ha acordat amb Puigdemont de continuar treballant pel procés d’independència des del Regne Unit.

Clara Ponsatí era exiliada a Brussel·les des de l’octubre, juntament amb el president Puigdemont i els consellers Serret, Comín i Puig. Va ser un dels membres del govern citats per l’euroordre del jutge Llarena, que més tard fou retirada.

Havent-se establert a Escòcia, ara com ara ja hi ha tres estats europeus on viuen membres del govern o del parlament català: Bèlgica, Suïssa i el Regne Unit.

Demà VilaWeb publicarà una entrevista amb Ponsatí.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.