Ciutadans ha denunciat a la Junta Electoral de Barcelona la cobertura que TV3 va fer de la manifestació independentista a Madrid, en considerar que vulnera la pluralitat dels mitjans públics en període electoral. Per això ha sol·licitat ‘mesures compensatòries’ a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

El document critica que TV3 va fer una retransmissió en directe ‘exclusiva i excloent d’una manifestació convocada per associacions que notòriament s’identifiquen amb algunes de les formacions concurrents’ en les eleccions del 28 d’abril.

Assegura que en la protesta pel judici al referèndum de l’1-O al Tribunal Suprem es van utilitzar ‘missatges idèntics als consignats’ per ERC i JxCat, i sosté que la seva cobertura va més enllà de la finalitat informativa neutral. ‘Aquesta idea de la utilització dels mitjans públics com una caixa de ressonància de les candidatures independentistes pot ser constatada perquè els informatius tant del migdia com de la nit obren amb la suposada notícia de la manifestació’ i van emetre en directe des de Madrid.

També retreu a TV3 que d’altres programes de la cadena difonguessin la marxa i que tingués repercussió en els informatius de l’endemà.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb