L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya posa en marxa un servei per protegir els ajuntaments dels atacs informàtics

  • Els atacs s'han duplicat el 2019 i entre llavors i el primer semestre del 2020 més del 50% han impactat en ajuntaments

VilaWeb
ACN
02.11.2020 - 16:17

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya oferirà a partir del 2021 un servei per protegir els ajuntaments dels atacs informàtics. Així, es vol posar a disposició dels ens locals catalans un conjunt d’eines, serveis i recursos per augmentar la prevenció i la protecció davant les ciberamenaces.

Oriol Torruella, director de l’entitat, ha explicat que entre el 2019 i el primer semestre del 2020 més del 50% dels atacs informàtics han impactat en ajuntaments de menys de vint mil habitants. ‘Al segle XXI, en una societat tan digitalitzada, es necessita un servei públic de ciberseguretat per generar més confiança’, ha afirmat Torruella. Per tant, el projecte estarà a l’abast de tots els ajuntaments que ofereixin tràmits en línia i l’ens local no haurà de destinar-hi recursos addicionals, ja que l’agència serà qui es farà càrrec de les despeses i finançarà el projecte . ‘Amb els recursos tecnològics que té ara com ara, cada ajuntament podrà utilitzar i desplegar totes les solucions que hem englobat en aquest model de ciberseguretat’, ha assegurat Toruella.

‘Les eines no són senzilles ni econòmiques’, ha reconegut el director. De fet, aquest és el projecte que rebrà més finançament per part de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja que se li destinaran fins a dos milions i mig d’euros en dos anys i els diners arribaran als ajuntaments en coordinació amb les entitats supramunicipals.

‘Avui el món digital ho impregna tot. L’economia, la forma com ens relacionem i les administracions’, ha dit el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Segons dades de la mateixa agència, els atacs s’han duplicat el 2019 i, en la mateixa línia, Puigneró ha afegit que la pandèmia ha estat ‘un punt d’inflexió en la digitalització’ i ha posat de manifest la importància de ciberprotegir el país.

Aquest servei estarà disponible entre el gener i el febrer del 2021. Actualment l’agència està treballant amb els ens locals per explicar la proposta i poder-la desplegar millor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any