La cerveseria nord-catalana Cap d’Ona revalida el lideratge mundial

  • El certamen World Beer Challenge reconeix el fundador, Gregor Engler, com a millor Mestre Cerveser del món · També s'han premiat les vint-i-una cerveses amb què s'han presentat

VilaWeb
Redacció
30.06.2022 - 16:34
Actualització: 30.06.2022 - 16:39

La cerveseria i destil·leria Cap d’Ona d’Argelers de la Marenda ha tornat a fer història. Ha triomfat, per segon any consecutiu, en un dels principals certàmens de cervesa del món, el World Beer Challenge. Hi han participat amb vint-i-una cerveses i totes han estat premiades: nou amb la medalla d’or –de les quals quatre obtenen una valoració de cent sobre cent– i dotze amb la medalla de plata. També s’ha escollit el fundador de l’empresa, Gregor Engler, com a millor Mestre Cerveser del món. Més d’un centenar d’experts d’una trentena de països es van reunir a Estoril, a Portugal, en la XII edició del concurs per a puntuar-les.

Les quatre cerveses guardonades amb la puntuació màxima són la Rossa Ecològica, la Negre Ecològica de Sègol de la Cerdanya, l’Ambrée Triple i la Rossa Woord Aged. Segons Cap d’Ona, destaca principalment la rossa, que és ecològica i sense gluten: “Habitualment, és la que més es consumeix arreu i és on la competència és més ferotge”. Tot i compatir contra gegants cervesers mundials, això no ha estat cap impediment per assolir l’èxit. D’aquesta manera, es revalida la victòria de l’any passat, en què les vint-i-una cerveses també van ser premiades i la que més va triomfar va ser la Bière Woord Aged, amb cent punts sobre cent.

Fidels al català i al país

La cerveseria la va fundar el 1998 Gregor Engel i Élodie Pujol. D’aleshores ençà, no ha perdut mai les arrels ni la identitat nord-catalana i ha guanyat un gran prestigi en l’àmbit internacional. Ara, després de rebre diversos premis i reconeixements, han estrenat un perfil d’Instagram en català, la mateixa llengua amb què faran les visites guiades amb degustació durant la temporada d’estiu, del 2 de juliol a finals de setembre. L’any 2024 l’empresa es traslladarà a Ceret, a Vallespir. “El nou espai permetrà de continuar desenvolupant i innovant Cap d’Ona en unes instal·lacions més sostenibles, mantenint-se fidels als valors d’ètica, economia circular i ecologisme que promou des de fa vint-i-quatre anys aquesta empresa familiar”, expliquen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any